Massage

Ayurvedisk massage

Massage kan göra under för din hälsa och ditt välbefinnande!

En utvärtes behandling anses i Ayurveda vara lika effektiv som en invärtes behandling. Balans är hälsa enligt Ayurveda, men sättet att uppnå balans är inte detsamma för alla människor. Därför anpassas behandlingen till den som behandlas. Behandlingarnas syfte är att skapa lugn och ro och stilla den mentala aktiviteten. I vila startar läkningen och kroppens självreparerande mekanismer aktiveras.

 

 

 

 

 

ABYHANGA

Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm olja. Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser samt under hösten och vintern. Behandlingstid: 70 eller 120 min.

 

 

 

 

GARSHAN

Garshan är en helkroppsmassage som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen avslutas med oljemassage. Garshan är en utmärkt behandling vid kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren. Behandlingstid: 70 min.

 

 

 

 

VISHESH

Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen. Behandlingstid 70 min.

 

 

 

 

SHIROBHYANGA– huvudmassage

Shiroabhyanga är massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror. Ges med eller utan varm sesamolja. Behandlingen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats. Därigenom motverkas huvudvärk och värk i nacke och skuldror. Shiroabhyanga stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarheten i sinnet ökar.

Behandlingstid: 40 min.

 

 

 

 

MARMABEHANDLING

Marmapunkter är ställen där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. De står även i kontakt med andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig i marmapunkterna. Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med mycket lätt beröring. Djupt avslappnande och balanserande för sinne och kropp. Stimulerar kroppens egen självläkningsprocess.

Behandlingstid: 70 min

 

 

 

Undvik massage vid:

 

Vid feber

 

Vid infektioner

 

Akut inflammation

 

Akut skelett infektion

 

Akut diskbråck och trauma mot kotpelaren

 

Progressiv benskörhet

 

Färska frakturer

 

Elakartade tumörer

 

Primär eller sekundär tumör i ryggmärg eller kotpelare

Kerstin Hussmann

 

Diplomerad massör, Ayurvedisk massageterapeut, Mindfulnessinstruktör, MediYogainstruktör

 

Medlem i kroppsterapeuternas yrkesförbund

Patient-och ansvarsförsäkring

 

Företaget innehar F-skattsedel

KONTAKT

 

E-post: info@yomafriskvård.se

 

Telefon: 070-374 83 49

 

Följ med på Facebook